Vi ingår sponsoravtal med Team Rynkeby

Vi har tecknat ett sponsorskap med välgörenhetscykellaget Team Rynkeby som varje år cyklar till Paris till fördel för barn med cancer och deras familjer.

När Nordens största välgörenhetscykellag, Team Rynkeby cyklar till Paris i sommar för att stötta kampen mot barncancer blir det med hjälp av oss där bidragen oavkortat går till Barncancerfondens arbete. Eftersom barnen är vår framtid känns det otroligt viktigt och meningsfullt att stötta detta projekt. Vi hoppas genom vårt bidrag kunna bistå i det fortsatta arbetet som Barncancerfonden utför. Det är med stor glädje och ödmjukhet som vi har möjlighet att vara delaktiga i detta välgörenhetsprojekt, säger Marie Sjöberg, vår VD.

100 procent till barn med cancer

Det är den 16:e gången som Team Rynkeby cyklar till Paris för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Cykellaget består i år av 1700 cyklister och 450 servicedeltagare fördelade på 44 lag i sex länder; Danmark, Sverige, Norge, Finland, Färöarna och Island. Utöver det att deltagarna i Team Rynkeby ska komma i form inför cyklingen till Paris så ska de också samla in pengar till barn med cancer och barn med lungsjukdomar.

Deltagarna bekostar själva sitt deltagande och Rynkeby Foods står för projektets centrala omkostnader vilket betyder att alla pengar som deltagarna samlar in går oavkortat till en av de sex barncancerorganisationerna som Team Rynkeby samarbetar med i Norden.

— Huvudparten av pengarna går till att finansiera forskning inom barncancer. Barncancer är fortsatt den sjukdom som tar flest barns liv i åldrarna 1-15 år och det är allt för många barn som får allvarliga biverkningar av behandlingen, säger Carl Erik Dalbøge. Team Rynkeby samlade in 84,1 miljoner kronor till barn med cancer totalt i hela Norden 2016 – från det gick 18,9 miljoner till Barncancerfonden i Sverige. Cykellaget kör till Paris mellan den 8:e juli till den 15:e juli 2017.